\r\n\r\n \r\n\r\n\r\n\r\nSinds september dit jaar volg ik een cursus Analoog en Digitaal Illustreren (docente Valesca van Waveren). Het was altijd een grote wens van me om meer met illustreren te gaan doen en te leren hoe je van papier naar digitaal kan gaan, maar in alle yogastudio-drukte kwam het steeds maar niet van. Toch bleef de wens en dit jaar was het dan eindelijk zo ver! Ik merk dat het een heleboel teweeg brengt.\r\n\r\nSoms ontdek je dingen over jezelf die je nog niet wist en het volgen van wat cursussen heeft me daarbij goed geholpen. Zo krijg ik blijkbaar steeds meer een eigen stijl en handtekening. Als je vanuit je eigen inspiratie en gevoel mag werken (zoals tijdens de illustratieve ontdekkingstocht van Femke Veldkamp) dan merk je vanzelf dat in alles wat je maakt een bepaalde stijl is te ontdekken; in mijn onderwerpen, materialen die ik gebruik en in mijn eigen manier van werken.\r\n\r\nHet was bovendien super inspirerend om het werk van mijn cursusgenootjes te zien en hoe anders het allemaal is wat we maken. Ik geniet iedere week met volle teugen! Bovendien zijn meerdere van hen al professionals en heb ik onderweg minstens zoveel geleerd van hen als van onze leuke docente. Ik had een paar maanden nooit gedacht te kunnen wat ik nu al heb geleerd. Analoge tekeningen omzetten en bewerken, digitaal tekenen, werken met grunchy brushes, maskers en de laatste ontdekking; het maken van patronen. Ik geloof dat een nieuwe passie is geboren! Hieronder de eerste ontwerpen van mijn hand. Trots!\r\n\r\n\r\n\r\n